بازاریابی ویروسی

بازاریابی ویروسی

بازاریابی ویروسی (Viral Marketing) یکی از تکنیک‌های بازاریابی است که اکثر مواقع به صورت مجازی و از طریق شبکه‌های اجتماعی و ایمیل توسط افراد عادی به صورت خواسته و ناخواسته انجام می‌پذیرد. در این نوع بازاریابی از شیوهٔ بازاریابی دهان به دهان از رسانه‌های موجود برای رشد دادن تصاعدی آگاهی از برند (Brand awareness) ، از روشی همانند تکثیر یک ویروس استفاده می‌کند. در طی این دیدگاه افراد تشویق می‌شوند که در صورت رضایت از یک خدمت و محصول آن را انتشار دهند. به علت شباهت این روش به توزیع ویروس رایانه‌ای آن را بازاریابی ویروسی نامیده‌اند. هدف نهایی این روش پراکندن پیام میان مردم به هر تعداد ممکن است، بدون این‌ که هزینه‌ای صرف تبلیغات شود. اولین نمونهٔ بازاریابی ویروسی که تعریفی ساده از آن نیز ارائه می‌دهد توسط شرکت هات‌میل (Hotmail) انجام شده بود که پس از راه‌اندازی سرویس ایمیل مقرر شده بود که در انتهای هرکدام عبارت “Get your Free email account at Hotmail” درج شود.

آشنایی با برخی از انواع بازاریابی ویروسی

  • بازاریابی ویروسی ارزشی: سهیم شدن و انتقال اطلاعات از تجربیات با کیفیت و مورد رضایت خود با دیگران.
  • بازاریابی ویروسی حیله‌ای: ترغیب فرد دیگری به خرید یک محصول خاص به منظور دریافت پاداش
  • بازاریابی ویروسی ناخوشایند: انتقال اطلاعات دربارهٔ تجربیات منفی و هشدار درباره مصرف آنان

نتیجه آن که برای ویروسی ساختن بایستی نوع آن را در نظر داشت. شرکتها باید سعی کنند تا نیازها و خواسته‌های استفاده‌کنندگان خود را شناسایی و برای برآورده ساختن و ارضای آن نیازها و خواسته‌ها، محصولاتی را ایجاد کنند که منجر به یک تجربه مثبت در استفاده‌کننده شود. مطابق با بررسی‌های صورت گرفته به طور متوسط استفاده‌کنندگان بر خط، دوازده نفر دیگر را از تجربه خرید خود آگاه می‌کنند و این پویایی، قدرت بازاریابی ویروسی است.

  • راه‌کارهای موفقیت و پیشرفت در بازاریابی ویروسی
بازاریابی ویروسی
بازاریابی-ویروسی

استراتژی‌های مؤثر در بازاریابی ویروسی :

  • ایجاد امکان عضویت بازدیدکنندگان از وب‌سایت، ایجاد امکان اشتراک‌گذاری آسان و بی‌واسطهٔ مطالب، در نظر گرفتن حجم مناسب هر مطلب، ویدئو، عکس و…، ارائهٔ مقالات و اجازهٔ استفادهٔ آن‌ها با ذکر منبع، برقرار کردن تالارهای گفت‌وگو در سایت‌ برای ایجاد توانایی ارتباط راحت میان کاربران، انتشار کتابچه‌های الکترونیکی و گاه‌نامه‌ها و اجازهٔ درج تبلیغات افراد، ارگان‌ها و شرکت‌ها در آن، انتشار مطالب، تصاویر و ویدئوهای باب روز، ارائهٔ امکانات استفادهٔ بی‌هزینه از موارد متنوع در سایت و درج نام و لوگو بر محصولات رایگان و بسیاری از روش‌های دیگر که می‌تواند سبب سهولت انتشار نام کسب‌وکار و تبلیغ با هزینهٔ معادل صفر شود.

باید یادآور شد که برای موفقیت در بازاریابی ویروسی باید به خلاقیت توجه شود. تا همانگونه که یک مطلب طنز به آسانی و با میل به مراتب به اشتراک گذاشته می‌شود، موارد و مطالب موردنظر نیز محرک ایجاد رغبت به اشتراک‌گذاری شود و رابطهٔ بازاریاب-مصرف‌کننده به‌هم خورده و به مصرف‌کننده-مصرف‌کننده تبدیل شود.

ثبت نام دوره مدیریت بازاریابی

Save