7 نکته طلایی برای مدیریت

7 نکته طلایی برای مدیریت

7 نکته طلایی برای مدیریت

7 نکته طلایی برای مدیریت | مدیریت زمانی اهمیت پیدا می کند که محیط از کارمندان جور واجور پر شده باشد و دیگر خبری از انسان های شبیه به هم و با کار های یکنواخت نباشد. مدیریت و کنترل کردن کارمندان با ویژگی های شخصیتی متفاوت ممکن است امری متفاوت به نظر برسد، اما اگر کارفرما با آموزش مدیریت به درستی آشنا باشد، هیچ مشکلی در روند هدایت و نظارت بر پرسنل نخواهد داشت.

وی بایستی کتاب خوانی را در اولویت کار های خود قرار دهد و افراد شایسته را در خصوص انجام کار های مرتبط با خود همراه سازد. یکی از اقداماتی که مدیر عامل موظف است به انجام رساند، بکارگیری تکنیک هایی است که به صورت جادویی حتی در کارمندان سلطه جو تاثیر مثبت بگذارد. در این میان برخی از مجموعه های آموزشی نظیر موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان دوره مناسب برای مدیران راه اندازی کرده و اطلاعات کلی را در این راستا به نمایش می گذارد.

7 نکته طلایی برای مدیریت
7 نکته طلایی برای مدیریت

مدیریت مؤثر چیست؟

همان طور که در بخش قبلی اشاره کردیم، مدیر باید بتواند ویژگی هایی را در خود پرورش دهد تا قادر باشد بر کل سازمان خود نظارت داشته باشد. در این راستا، مدیریت موثر مطرح می شود و قبل از درک مفهوم مدیریت اثربخش، باید بدانیم چه مواردی باعث می شود تا یک مدیریت موثر داشته باشیم. لازم به ذکر است که مدیران کارآمد کسانی هستند که قبل از اینکه اتفاقی بیفتد به بررسی اهداف تعیین شده می پردازند و از منابع به بهترین وجه ممکن استفاده می کنند.

در حالت کلی مدیریت مؤثر به میزان دستیابی مدیران به اهداف آرمانی بستگی دارد و در این بخش به برخی از وظایف این افراد اشاره می کنیم.

  •  تعیین اهداف و مهلت برای کارمندان خود
  •  پیش بینی مالی
  • سازماندهی کار به روشی کارآمد
  •  هماهنگی و استفاده معقول از منابع سازمانی
  •  کنترل فعالیتهای سازمانی
  • کمک به بهبود کارآیی کارکنان

مدیران مؤثر افرادی هستند که کمک به کارکنان در دستیابی به موفقیت در اهداف را در اولویت قرار می دهند که آن ها نیز یاد بگیرند که کمک و به کامیابی رسیدن سازمان را در ارجعیت قرار دهند. همچنین یک رویکرد مدیریتی مؤثر به موارد زیر کمک خواهد کرد:

  1. دستیابی به اهداف و چشم انداز تعیین شده توسط سازمان
  2. تشویق کارکنان به خلاقیت
  3. بهبود مسئولیت پذیری کارکنان نسبت به مسئولیت های آن ها
  4. ایجاد فرصت برای کارکنان در یادگیری و توسعه مهارت های جدید

جادویی ترین قوانین برای مدیران

برای مثال تصور کنید که برای استخدام به یک شرکت رفته اید، از بدو ورود بی نظمی را در بین کارمندان می بینید. چه حسی در شما ایجاد می شود و آیا نظرتان نسبت به استخدام شدن در آن مکان تغییر نمی کند؟ اگر بخواهید به صورت منطقی به این ماجرا نگاه کنید، درخواهید یافت که هیچ کسی سازمانی بی نظم را دوست ندارد و آن را برای مشارکت در خدمات انتخاب نمی کند. از این رو به منظور جلوگیری از این کار، مدیر عامل بایستی نکاتی را بداند و برخی از ویژگی های شخصیتی را در خود پرورش دهد. در این بخش به بررسی برخی از آن ها می پردازیم.

  •  با محیط سازگار باشید

این اولین قانون است زیرا با رعایت کردن این نکته، تمام موارد انجام خواهد شد. قبل از اینکه نسبت به موثر بودن رویکرد مدیریتی اقدام کنید، باید با محیط سازگار باشید زیرا در هنگام حضور ممکن است با رفتارها و ویژگی های شخصیتی یکنواخت دلسرد شوید. پس شایسته است تا با بکارگیری آموزش مدیریت و هماهنگی با محیط، تعادل را بین کارمندان بر قرار سازید.

7 نکته طلایی برای مدیریت
7 نکته طلایی برای مدیریت
  • با دقت برروی ارتباطات تمرکز کنید

نحوه برقراری ارتباط با تیم خود می تواند موفقیت نهایی تیم را تضمین کند. هنگام انجام شدن دستورالعمل ها، جمع آوری جلسات، سعی کنید تا سخنان موثر و دلنشینی داشته باشید و نظر کارمندان خود را جلب کنید تا اینکه آن ها به راحتی در شما اعتماد کنند. در کنار این می توان گفت که مدیر بایستی برای ارتقاء مهارت های شغلی و شخصیتی در دوره مدیریت شرکت کند و با اخذ مدرک مدیریت خود را از این عامل بهره مند گرداند.

  • هدف کار تیمی را درک کنید

اگر می خواهید اعضای تیم تان با هم همکاری لازم را داشته باشند و با انجام دادن مسئولیت های خود رضایت مشتری یا … به خود جلب کنند، بهتر است خود هدف کار تیمی را درک کرده و آن را در بین اعضای خانواده یا همکاران رواج دهید. همان طور که می دانید زمانی که برای انجام پروژه ها از یک ذهنیت استفاده می شود، به مراتب نتیجه از کار تیمی کمتر خواهد بود.

  • سخت کوش ها را شناسایی و تشویق کنید

وقتی یکی از اعضای تیم شما کاری استثنایی و خارق العاده انجام می دهد، به او پاداش دهید، حتیی شده این هدیه کوچک باشد یا اینکه حتی در جلسه های ماهیانه خود از وی تقدیر نمایید و انگیزه کار کردن را این افراد تشویق کنید. زیرا کارمندان به اهمیت شما به تلاش و پشتکار پی خواهند برد و برای بالا بردن مهارت های خود سعی بیشتری را در نظر خواهند گرفت.

  • برای کارمندان خود نمونه باشید

شما به عنوان مدیر و رهبر، باید از نظر رفتار برای کارمندان خود نمونه باشید. برای مثال اگر خودتان دیر در محل کار حاضر شوید، یا لباس های مناسب بر تن نکنید، بدون شک کارمندان نیز مانند شما رفتار خواهند کرد. پس بیایید و برای اینکه تیم خود را به گروهی عالی تبدیل کنید، از قوانین موجود در سازمان پیروی کنید و از کارمندان نیز بخواهید تا آن را رعایت کنند.

  • یک برنامه ریز خوب باشید

شما به عنوان مدیر مسئولیت دستیابی به هدف شرکت را بر عهده گرفته اید، پس بایستی با تصمیمات هوشمندانه مطابق با استراتژی و چشم انداز های شرکت برنامه ریزی نمایید. اگر مدیر عامل از عهده تصمیم گیری ها بر نیاید و امور مهم را به دست افراد ناشایسته بسپارد، نه تنها به سود نمی رسد، بلکه کارمندان توانا، متخصص و در جست و جوی پیشرفت را از دست خواهد داد.

به منظور بهتر شدن این روند دریافت گواهینامه مدیریت در مجموعه ای مانند موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان به متقاضیان توصیه می گردد. همچنین مدیر باید درباره پیامدها ی احتمالی، منابع و بودجه هر طرح به دقت فکر کند و با درک کل فرآیند می تواند نقش مهمی در ارتقاء سازمان، و پرسنل داشته باشد.