گرایشهای MBA در کشورهای مختلف دارای گرایشهای گوناگونیست. که به شرح مختصری از تعدادی از رایجترین گرایشهای آن میپردازیم.
• گرایش استراتژی (MBA in strategy)
• گرایش بازاریابی (MBA in marketing)
• گرایش رفتار سازمانی و منابع انسانی (MBA in Organizational Behavior and Human Resources)
• گرایش سیستم های اطلاعات و فناوری (MBA in Information Systems and Technology)
• گرایش عملیات و زنجیره تامین (MBA in Operations and Supply Chain)
• گرایش فناوری (MBA in Technology)
• گرایش مالی (MBA in Finance)
گرایش بازاریابی (MBA in marketing) در گرایش بازاریابی به آموزش اصول بازاریابی، تدوین استراتژی های بازاریابی، اصول برندینگ و وفادارسازی مشتریان و نگارش برنامه بازاریابی پرداخته میشود. و با تحصیل در این دوره میتوان به حوزههای مدیریت بازاریابی و فروش، مدیریت برندسازی، مدیریت ارتباط با مشتری، مدیریت توسعه محصول/ خدمت و مشاوره بازاریابی راه پیدا کرد.
گرایش مالی در گرایش مالی رشته MBA برای افرادی مناسب است که قصد دارند در حرفهٔ حسابداری و امور مالی فعالیت کنند. به طور کلی MBA امور مالی، بر حوزههای امور مالی مربوط به مدیریت و کسب و کار متمرکز است و هدف نهایی آن کمک و ارائهٔ راهبردهای مدیریت اقتصادی به افراد است.
گرایشهای MBA استراتژی (MBA in strategy) در گرایش استراتژی به آموزش تفکر استراتژیک، تحلیل قابلیتهای درونی و نقاط قوت و ضعف، آنالیز محیطی و تحلیل موقعیت رقبا، ابزارها و تکنیکهای تدوین استراتژی، آنالیز محیطی و تحلیل موقعیت رقبا، مبانی جاری سازی استراتژی پرداخته میشود.
با تحصیل در این گرایش می توان به حوزههای کاری مدیریت برنامه ریزی استراتژیک و توسعه کسب و کار، مشاوره استراتژی به شرکتهای بزرگ و استارت آپها، کارشناس تحلیل کسب و کار و برنامهریزی استراتژیک،کارشناس تدوین و پیادهسازی استراتژی راه پیدا کرد.
گرایش فناوری (MBA in Technology) هدف از این گرایش توانمند ساختن و تجهیز مدیران سازمانها، و مشاورین ارشد به دانشهای مرتبط با زمینهٔ مدیریتی فناوری اطلاعات و ارتباط آن با مسایل گوناگون سازمان و مدیریت است. دانش آموختهگان، در زمینه فهم نقش محوری فناوری اطلاعات در سازمان و جنبههای مدیریتی آن، تسلط مییابند.
گرایش منابع انسانی دانش پژوهان این رشته در زمینههای تشکیلات سازمانی، منابع انسانی، سیستمهای اطلاعاتی و دیگر مباحث مطرح در مدیریت در سطوح کارشناسی و مدیریتی در بخش خصوصی و دولتی قادر به فعالیت میباشند، همچنین این فارغ التحصیلان بعنوان مشاور یا مجری در زمینه سیاستگذاریهای بخش دولتی میتوانند فعالیت کنند.برای تحصیل در این رشته نیاز به علاقه مندی به مباحث مدیریتی و منابع انسانی، قدرت و توان ادراک، تجزیه و تحلیل و نهایتاً حل مشکلات مدیریتی منابع انسانی در سازمانهاست.