تکنیک بازاریابی تلفنی
- مشخصسازی هدف قبل از تماس : یکی از مواردی که در آغاز راه بازاریابی تلفنی از اهمیت بالایی برخوردار است مشخص بودن هدف از تماس قبل از ایجاد آن است. از آنجایی که زمان افراد برای آنها اهمیت دارد بازاریاب باید قبل از تماس ترجیحاً مواردی که تصمیم به ذکر آنها دارد را مکتوب نموده که از اتلاف وقت و اثر منفی جلوگیری شود.
- معرفی ابتدایی : اولین قدم پس از برقراری تماس تلفنی، معرفی خود و شرکت مربوطه است. بدون انجام معرفی اولیه نباید به سراغ موضوع اصلی رفت.
- آمادهسازی برای پاسخگویی به سوالهای احتمالی : باید توجه داشت که بازاریابی تلفنی نوعی مذاکره است و وظیفهٔ بازاریاب فقط ارائهٔ یکطرفهٔ محصولات و خدمات نبوده و نیازمند به توانایی پاسخگویی نیازها و سوالات خریدار و متقاضی میباشد. پس بازاریاب باید قبل از تماس اطلاعات کامل نسبت به محصول و خدمت را در دست داشته باشد و نیازی به فکر کردن نداشته باشد و سوالات احتمالی را مرور کرده باشد. نباید فراموش کرد که هنر گفتوگو به تعامل دوطرفه بوده و نباید به تکگویی یکجانبه پرداخت.
- همراه داشتن همیشگی وسایل یادداشت : بهتر است هنگام تماس و در حین صحبت با مشتری بتوان از نکات صحبت یادداشتبرداری نمود و با توجه به صحبتهای انجام شده در باب نکاتی که از خواستههای مخاطب برداشت شده است مذاکره را ادامه داد و به سمت مورد خواست خود کشاند.
- فن بیان قوی، رعایت ادب و لحن مناسب : در بازاریابی تلفنی مخاطب مشاهدهگر رفتار بدنی و چهرهٔ بازاریاب نیست و تمام تمرکز وی بر صدا و نوع برخورد است. عدم امکان از زبان بدن از معایب بازاریابی تلفنی شمرده میشود و کار ارتباط را سختتر مینماید. حفظ ادب، سرعت صحبت، لحن مناسب، داشتن هیجان و شوق متعادل از الزامات برقراری تماس موفق است.
- تمرکز بر مذاکره : بهتر است در هنگام مذاکره برای حفظ تمرکز بر انجام حرفهای تماس و پرهیز از تعلل در پاسخگویی از انجام کارهای جانبی چون نوشیدن، مطالعه و… پرهیز شود.
- پرهیز ازحاشیهروی و خروج از موضوع : سریع به شرح اصل موضوع پرداخته و از حاشیه رفتن و صحبت در مورد مسائل غیر ضروری پرهیز شود و صحبتهای بیشتر را به تماس بعدی هماهنگ شده و یا ملاقات حضوری انتقال دهید.
- تنظیم زمان مناسب تماس : علاوه بر درنظر گرفتن مناسب بودن طول تماس باید در نظر داشت که بهتر است از ساعاتی با فشردگی کاری کمتر برای برقراری ارتباط استفاده کرد. ضمن اینکه در صورت فرصت نداشتن مخاطب باید قبول کرد که تماس را به ساعتی با برنامهٔ کاری آزادتر انتقال داد.
- ضبط تماس تلفنی : ضبط تماس تلفنی علاوه بر اینکه امکان مرور مجدد و نکتهبرداری را به بازاریاب میدهد، امکان بررسی مجدد برای تقویت مهارتهای ارتباطی شخصی و رفع ایرادات را نیز در اختیار بازاریاب میگذارد.
- اتکا به سوالهایی با پاسخهای تشریحی : بهتر است در طول مکالمه فقط به سوالاتی با پاسخهای آری و خیر اتکا ننموده و از سوالهای استفاده نمود که مخاطب به تشریح نیازها و نظرات خود بپردازد تا بتوان بر مبنای نیازهای آنها مخاطب را به سمت جلب به محصول و خدمت موردنظر و حتی ارائهٔ محصولات و خدمات دیگر با توجه به صحبتهای فرد و تبدیل به مشتری بالفعل سوق داد.
- خاتمهٔ تماس : نباید در پایان دادن به تماس عجله نمود و باید تا قطع تماس از سمت مخاطب صبر کرد.