مهارت تصمیم گیری در عرضه کسب و کار جدید
یکی از مهمترین عوامل در پیشبرد یک کسبوکار جدید و کارآفرینی، توانایی و تسط به امر تصمیمگیری است. تصمیمگیری در زمرهٔ مشکلترین وظایف چه در سطح فردی، گروهی و چه سازمانی محسوب میشود. چرا که آیندهٔ تمامی افراد وابسته به کسبوکار از کارکنان تا مشتریان متأثر از تصمیمات اتخاذشده است. از آنجایی که در این راه با موقعیتهای بحرانی نهچندان کمی مواجه خواهیم شد توانایی تصمیمگیری بیدرنگ و چارهاندیشانه حائز اهمیت است.
با شروع کار با موقعیتهای متنوعی مواجه میشویم که باید به عنوان مدیری خلاق و توانا در حیطههای تصمیمگیری در مسائل مالی برای کسب حداکثر منافع با حداقل هزینهٔ ممکن، تصمیمگیری در مسائل سازمان برای مدیریت بهتر منابع و مواجهه با چالشها، تصمیم گیری در مدیریت به عنوان ابزاری برای انتخاب بهترین گزینه، اقدام کنیم. بدیهی اینکه برای تسلط بر هر یک از این زمینهها به دانش و تجربهٔ خاصی نیازمندیم.
قاطعیت و اعمال آن در تصمیم، عدم دل سپاری به شک و تردید که سبب کندسازی و به تاخیر انداختن تصمیمگیری هاست، پایبندی به زمانبندی و ارزش قائل شدن برای آن که باعث صرفهجویی در زمان در مدیریت بحران کسبوکار میگردد، محدودسازی گزینههای تصمیم با توجه به روال کاری و تجربیات پیشین که سبب اعمال سرعت به روند کاری کسبوکار میشود همه از استراتژیها و عوامل موفقیت در تصمیمگیری هستند.
مراحل تصمیمگیری در کسبوکار
برای اخذ تصمیم مناسب در شرایط بحرانی کار میتوان با اتکا به این مراحل تصمیم معقولانهتر و مفیدتر را اتخاذ کرد و از بروز لطمههای احتمالی بیشتر جلوگیری کرد.
- در ابتدا باید به تعریف موضوع و مساله پرداخت. قبل از اتخاذ هر تصمیم جدید به دقت موضوع و مشکل ایجاد شده را بررسی کرد و نقاط کور و تاریک را بیرون کشید. نوشتن موضوعات و مشکلات تصمیمگیری پیرامون مشکلات کسبوکار، به حل و فصل موضوع کمک میکند.
- ارزیابی تصمیم و تاثیرات آن بر افراد مختلف اعم از کارکنان درگیر و مشتریان و متقاضیان و تعیین چارچوب بهمنظور اعمال تغییر.
- ررسی همهجانبهٔ تصمیم و نگریستن به موضوع از جهات مختلف و متفاوت زمینهساز یافتن هرچه سریعتر مشکلات احتمالی میشود.
- تعیین کردن خروجی ایدهآل و مدنظر ما و دور نشدن از هدف با توجه به مسائل جانبی.
- مشخصسازی میزان اهمیت و وزندهی به هریک از محاسن و معایب تصمیمات اتخاذشده.
- و درنهایت اجتناب از تردید و انفعال و پرهیز از به تعویق انداختن تصمیم اتخاذشده در طی مراحل قبل و آمادهٔ تجربهٔ نتایج مثبت و یا نتایج منفی احتمالی.