کارآفرینی چیست و کیست؟
بدین معنی است که طی دوره ای فرد کارآفرین با ایده نو و خلاق و شناختن فرصت های جدید برای ایجاد کسب و شرکت های نو ، سازمان های جدید ارائه دهد و علاوه بر آن دارای خلاقیت بالا و روحیه خطرناپذیری است. خلاقيت او از ذهن به عمل منتقل مي شود نوآوري صورت مي گيرد. نو آوري يعني پيمودن راه نارفته. كسي كه اولين بار راهي را مي پيمايد، اولين كسي است كه مي تواند خبر مخاطرات راه را براي ديگران بياورد. يعني كار آفرين خطر پذير است. برای کشف فرصتها راههای زیادی مانند مشاهده بازار، جستجو در اینترنت، برقراری ارتباط و مشورت با دیگران و امثال اینها وجود دارد. آنچه مهم است در مواجهه با شرایط است تا بهجای دیدن نیمه خالی لیوان و شکایت از وضع موجود، سعی در بهبود شرایط داشته باشد.
خصوصیات بارز کارآفرینان
۱. رویا: کارآفرینان برای آینده کسب و کار خود چشمانداز دارند و مهمتر از آن دارای توانایی پیاده کردن رویاهای خود هستند.
۲. قاطعیت: وقت تلف نمیکنند، سریع تصمیمگیری میکنند. تردستی آنها عامل کلیدی موفقیتشان است.
۳. عملگرا: موقع تصمیمگیری، به سریعترین روش ممکن، تصمیمگیری و اجرا میکنند.
۴. اراده: نسبت به مشارکت و اجرای کار متعهد هستند. آنها به ندرت جا میزنند، حتی زمانی که با موانع غیرقابل عبور مواجهاند.
۵. فداکاری: آنها خودرا وقف کسب و کار خود کردهاند، گاهی بخاطر این توجه، هزینه روابط خود را با دوستان و خانواده را نیز میپردازند. آنها خستگی ناپذیرند، ۱۲ ساعت کار در روز و ۷ روز در هفته، برای کارآفرینی که در حال تلاش برای بدست آوردن کسب و کار خود در زندگی است کاری غیرمعمول نیست.
۶. از خود گذشتگی: کارآفرینان عاشق چیزی هستند که انجام میدهند. این عشق است که آنها را حفظ میکند و ترک کار را برایشان دشوار؛ و این عشق به محصول و خدمات است که آنها را در ارائه کارشان بسیار موفق میکند.
۷. جزئیات: گفته شده است که شیطان مقیم جزئیات است. هرچند گاهی اینطور نیست، اما کارآفرین خود را در ورای جزئیات قرار میدهد.
۸. سرنوشت: آنها میخواهند مسئول سرنوشت خود باشند تا وابسته به یک کارفرما.
۹. پول: پولدار شدن لزوماً محرک کارآفرینان نیست؛ میزان درآمد سنگ ترازوی آنان است. کارآفرینان عقیده دارند اگر موفق باشند، پاداش نیز خواهند داشت.
۱۰. پخش کردن: کارآفرینان میدانند که کسب و کارشان توسط کدامیک از کارمندان کلیدی به موفقیت خواهد رسید.
فعالیت های کارآفرینی
کارآفرینی محدوده وسیعی از فعالیتها را شامل میشود که بسته به نوع کسبوکار و ایدهی پشت آن متفاوتند. از کارهای کارآفرینی کوچک مقیاس که انفرادی و پارهوقت اجرا میشوند گرفته تا پروژههای گسترده تر که فرصتهای شغلی بیشتری را ایجاد می کند، همگی نمونههایی از کارافرینی محسوب میشوند.
عنوان گرایشی از رشته های مدیریت کسب و کار ( MBA ) و همچنین مدیریت بازرگانی نیز تصویب و اجرا شده است که با رشته کارافرینی متفاوت می باشد.
ثبت نام دوره مدیریت کارآفرینی