آموزش HSE
در دنیای امروزی نیروی انسانی ارزشمندترین سرمایه هر مجموعه می باشد که افزایش سطح مهارت ، توانایی و انطباق پذیری آنها و ساخت محیطی ایمن شرط های لازم برای دستیابی به اهداف آن مجموعه می باشد.
با توجه به موارد گفته شده و اهمیت آموزش HSE (بهداشت ،ایمنی ومحیط زیست) و نقش آن در کاهش حوادث ،بیماریهای شغلی و ضایعات زیست محیطی ، سازمان ها موظف هستند که بخش مربوط به آموزش HSE را جدی بگیرند
درباره HSE
واژه HSE تشکیل شده از سه واژه Health ، Safety و Environment است كه همه مسائل مربوط به بهداشت كار ، صنعتي و محيط ، ايمني و آتش نشاني و محيط زيست را در بر می گیرد.
فلسفه HSE در صنعت نفت ، استراتژي به حداقل رساندن اتفاقات نامطلوب صنعت بر محيط و افزايش اثرات مطلوب آنها با تأمين ايمني همه طرفه کليه پرسنل و کارکنان سازمان، تاسيسات و تجهيزات ، به حداقل رساندن حوادث و آسيب های ناشی از اینگونه حوادث از طريق حذف شرايط ناامن و ارتقای سلامت افراد ، ايمني محيط در همه سطوح سازمان و حفاظت از محيط زيست به عنوان سرمايه انسانی را دنبال مي کند.مقوله هاي بهداشت، ايمني و محيط زيست هر کدام به صورت جداگانه سال های زیادی در صنعت هایی همچون صنعت نفت مطرح بوده است، اما نگاه امروز نگاهي نو، سيستماتيک و همه جانبه تحت يک مديريت واحد ميباشد.
فرصت شغلی کارشناس HSE
سازمان های بزرگ بدون شک در دنیای مدرن که همه به نوعی خطرات شغلی خود را در محیط اطرافشان دارند ، به دنبال کارشناسانی با مدرک HSE برای استخدام می گردند. زیرا کسب و کار ، نیروی انسانی و هزینه های سازمانی ارزش داشتن حداقل یک کارشناس با مدرک HSE را دارد.
وظایف کارشناس HSE
البته وظایف کارشناس HSE در سازمان های مختلف تا حدودی متفاوت هستند اما چند تا از وظایف نسبتا مشترک آنها شامل گزینه های ذیل خواهد بود:
- مدیریت پسماند و مصرف بهینه منابع و انرژی
- کاهش و در صورت امکان اجتناب از برونریز و خروجی های زیانآور برای محیط زیست
- مشارکت و الگو برداری در فعالیتهای سازمانهای بزرگ در موضوعات زیست محیطی
- تلاش در جهت توسعه سازمان بر پایه اصول زیست محیطی
- کاهش عوامل بالقوه آسیبرسان و تأثیرات سوء زیست محیطی طرحهای جدید و توسعهای / خدمات و محصولات به حداقل میزان ممکن
- پیشگیری از حوادثی که ممکن است محیط سازمان را در معرض خطر قرار دهد