اصول طراحی شبکه های رایانهای و پیدایش آنها
اصول طراحی شبکه هم زمان با پیشرفت روزافزون تكنولوژی مرزبندیهای میان گردآوردن اطلاعات ، منتقلسازی آنها، ذخیره اطلاعات و همچنین پردازش اطلاعات در حال از بین رفتن است. طراحی شبکه های کامپیوتری اصول و قواعدی دارد که با در نظر گرفتن آنها میتوانید پروژه خود را اصولی تر پیش ببریم . در این مقاله به بررسی اصول طراحی شبکه های کامپیوتری در محیط واقعی می پردازیم امیدواریم مفید واقع شود . ارگانها و سازمانهایی در جای جای مختلف دنیا، تنها با فشردن یک کلید وضعیت کنونی و جاری را در جای دیگری از جهان بررسی میکنند و تغییر میدهند. همچنین با افزوده شدن حجم اطلاعات و گسترش ارتباطات نیاز به پردازش و انتقال سریعتر این اطلاعات نیز افزایش مییابد.
در سالهای ابتدایی پیدایش کامپیوتر سیستمهای کامپیوتری در اتاقی به صورت مستقل قرار میگرفتند. با پیشرفت هرچه بیشتر و سریع تکنولوژی نقش سیستمهای کامپیوتری در سازمانها پررنگ شد. ادغام و هماهنگسازی رایانهها و برقراری امکان ارتباط میان آنها، تاثیر مثبت و بسزایی در سازماندهی این سیستمها پیدا کرد.
با توجه به نیاز به اشتراک منابع بین سیستمهای دور از هم، سهولت فراهم کردن دادهها، تجهیزات و برنامهها میان افراد مختلف و حذف موقعیت فیزیکی و محدودیتهای جغرافیایی، داشتن اطلاعات بر سیستمهای متعدد و فراهم کردن امنیت اطلاعات، افزایش کارآیی سیستم با تقسیم بار کاری کامپیوتر با افزودن پردازشگرهای زیادتر و همچنین کاهش هزینهها، ایجاد سیستمهای شبکهای بسیار لازم دیده شد و برای راهاندازی و گسترش آنها اقدام شد.
اصول طراحی شبکه
سیستم شبکههای کامپیوتری زيرساختهای مورد نیاز بهمنظور بهرهوری از منبعهای منطقی و فیزیکی سازمان را فراهم میکنند. بديهی اینکه در صورت صحیح طراحی نشدن زیرساختها، شبکه در هنگام دسترسی و استفاده دچار مشکلات و اختلالات میشود و نیازمند صرف هزینهٔ زیادی بهمنظور نگهداری، بازساری و تطابق دادن آن بانیازهای جدید شود. بنابراین باید توجه داشت که شبکههای کامپیوتری باید بر اساس شرايط، نیازها و همچنین سياستهای هر یک از سازمانها طراحی و پیادهسازی گردد.