مشاور حقوقی

مشاور حقوقی کیست

مشاوره حقوقی چیست و مشاور حقوقی کیست؟

با توجه به گستردگی و پیچیدگی روابط بین سازمان و افراد و همچنین با توجه به افزایش روزافزون مشکلات و مسئله‌های گوناگون در سازمان‌ها وشرکت‌ها‌، وجود یک یا چند کارشناس و مشاور حقوقی بسته به ابعاد و وسعت شرکت از ضروریات است.

مشاور حقوقی

مشاوران حقوقی با شناختی که نسبت به قوانین دارد، با کاربرد اصول حقوقی، تمامی امور مربوط به مسائل حقوقی سازمان را در دست می‌گیرد. مسائل حقوقی‌ای چون ایجاد آیین‌نامه‌ها اداری و دستورالعمل‌های سازمانی، عقد قراردادهای سازمان اعم از قراردادهای داخلی و خارجی، پیگیر شدن و رسیدگی به پرونده‌های مسائل حقوقی، رسیدگی و پیگیری دعاوی مربوط به مسائل استخدامی و اداری، حضور به هم رساندن در همایش‌ها و جلسه‌های مربوط به دادرسی، دفاع از حقوق سازمان، ارائه خدمات مشاوره حقوقی به افراد سازمان در صورت نیاز، ، در دست گرفتن مسائل حقوقی مربوط به مناقصه‌‌ها و مزایده‌ها و بسیاری دیگر… از جمله وظایف مشاور حقوقی هر سازمان است.

وجود مشاوران حقوقی در راستای کمک به مدیران و ذی‌نفعان سازمان‌ها واجب است تا علاوه بر اینکه به مسئولیت‌های حقوقیق، کیفری، جزایی و … می‌پردازند و تصمیماتی به‌مراتب صحیح‌تر از افراد نامتخصص سازمان ارائه می‌دهند، همچنین در صورت مواجه شدن با مسائل حقوقی سازمانی بتوانند به سادگی به حل‌وفصل آن‌ها پرداخته و در حل مشکلات سازمانی یاری رسانند.

مشاور حقوقی
مشاور حقوقی

در سازمان‌ها و شرکت‌ها عموماً بخشی حقوقی شامل چند کارشناس حقوقی وجود دارد که وظیفه انعقاد قرارداد، و اسجاد و بررسی تفاهم‌نامه‌های سازمانی و مابقی امور حقوقی را برعهده دارند. در شرکت‌ها کوچک‌تر و شرکت‌های خصوصی ممکن است که مشاوری به چندین شرکت کوچک‌تر به‌صورت هم‌زمان مشاوره حقوقی دهد.

بعضی مشاوران حقوقی در حیطه‌های تخصصی و ویژه کار می‌کنند. مثلاً ممکن است سازمان مشاور حقوقی مربوط به مسائل هنری و دیگری مختص مسائل دیگر باشد. همچنین ممکن است یک مشاور حقوقی با تخصص خاص فقط به سازمان‌هایی در حوزٔه تخصصی خود همکاری و فعالیت کند.

ثبت نام دوره مشاور حقوقی