پایه ریزی روابط خانوادگی بر پایه عشق و صمیمیت | بهبود زندگی خانوادگی شما می تواند به بهتر شدن روابط اعضا و نزدیک شدن آن ها به همدیگر کمک می کند. خوشبختانه روش ها و اصول زیادی وجود دارد که می توانید برای لذت بخش کردن زمان با هم بودنتان از آن ها استفاده کنید. در این مقاله سعی کردیم به مسائل کوچک اما ضروری که در ارتباط اعضای خانواده موثر است بپردازیم.
- به عنوان مثال ، به دیگر اعضای خانواده و نظراتشان احترام بگذارید و از تمسخر آنان خودداری کنید. اگر خواهر و برادرهای تان نظرات شما را جدی نمی گیرند و با شما بحث می کنند، آن ها را از اینکه از این بابت آزرده خاطر می شوید مطلع کنید.
- به عنوان والدین از انتقاد و قضاوت های شدید فرزندان تان، خودداری کنید. به آن ها اجازه دهید احساسات خود را ابراز کرده و بدون ترس از مورد انتقاد یا قضاوت واقع شدن ، با شما صحبت کنند. هنگامی که کسی گمان کند که مورد قضاوت واقع می شود احساسات خود را سرکوب می کند و از در میان گذاشتن آن با شما خودداری می کند. اگر پدر و مادر هستید ، انتقاد مثبت و سازنده را مطرح کنید و سعی کنید فرزندانتان را از قضاوت شدید نسبت به یکدیگر منصرف کنید. برای مثال به جای گفتن ، “نه ، تو نمی توانی ” ، بگویید ، ” بگذارید به شما کمک کنم که این کار را به درستی انجام دهید.”
- به اعضای خانواده خود به طور جدی گوش دهید. با آنها تماس چشمی برقرار کنید ، سر خود را به نشانه ی تایید تکان دهید و به جای اینکه برنامه ریزی کنید که چه بگویید به آن ها گوش دهید.
- عشق و قدردانی خود را به اعضای خانواده تان ابراز کنید. از روش های مختلف تلاش کنید به آن ها یادآوری کنید که چقدر آن ها را دوست داشته و برای آن ها ارزش قائل هستید. داشتن لحن کلامی مثبت و در آغوش گرفتن اعضای خانواده یک راه آسان برای نشان دادن عشق تان به آن ها می باشد.
- در طول هفته روزی را مشخص کنید که کنار همدیگر به بحث و گفتگو در مورد آنچه که پشت سر گذاشته اید بپردازید. هر چقدر محبت بین اعضا بیشتر باشد و در کنار همدیگر بیشتر احساس راحتی کنند روابط بین اعضا بهتر می شود. دقت داشته باشید که در این دورهمی ها لزومی ندارد روی مسائل سنگین تمرکز کنید. سعی کنید شرایط به گونه ای باشد که هر شخص به نوبه ی خود ابراز وجود کند.
- به اصول خانوادگی خود پایبند باشید و در نظر داشته باشید که وجود نظم در زندگی ها از استرس کاسته و به ایجاد یک محیط آرام و پایدار کمک می کند.
- برای تولدها سعی کنید دور هم باشید. لزومی ندارد که حتما جشنی برپا کنید، بلکه می توانید با هم به رستوران بروید و یا با مشورت با همدیگر به انجام کارهایی که مورد علاقه تان است بپردازید و این امر را در خانواده خود به عنوان یک اصل همیشگی و یک ارزش تبدیل کنید.
- سعی کنید تا جایی که ممکن است وعده های غذایی را کنار همدیگر صرف کنید. رعایت این امر روزانه شما را کنار همدیگر قرار می دهد و فرصتی برای تبادلات خانوادگی ایجاد می کند و به افراد کمک می کند با گفتگو از فشارهای روانی احتمالی خود بکاهند و در نتیجه سلامت روانی افراد خانواده و همچنین رضایت بیشتر از زندگی را به همراه دارد.
- یک روز در هفته را به همراه دیگر اعضای خانواده به انجام کارهای سرگرم کننده بپردازید. برای مثال از پیاده روی و یا دوچرخه سواری در بیرون از خانه لذت ببرید و یا به بازی هایی که تمامی اعضا به انجام آن راغب هستند بپردازید.
- کارهای خانه را به همراه یکدیگر انجام دهید. دقت داشته باشید که مسئولیت ها با توجه به سن اعضا و توانایی هایشان تقسیم شود.
- به عنوان والدین بین نظارت خود و آزادی فرزندان تعادل ایجاد کنید و سعی کنید به آن ها این اطمینان را بدهید که به آنان اعتماد دارید از طرفی با توجه به بالا رفتن سن کودکان محدوده آزادی آن ها را نیز افزایش دهید.
- از جرو بحث کردن با همسر خود در حضور فرزندانتان خودداری کنید.
- از مداخله کردن در دعواهای فرزندانتان خودداری کنید. قوانینی کلی پایه گذاری کنید و تنها در صورت زیر پا گذاشتن اصول به آن ها یادآوری کنید که قوانین را رعایت کنند. به آن ها آموزش دهید که حین جر و بحث به مخاطب خود اجازه دهند حرف بزند و با این کار مشکل خود را حل کنند. در صورتی که بحث بین فرزندانتان بالا گرفت تا آرام شدن شرایط آن ها را از همدیگر دور نگه دارید.
- به هنگام ناراحتی سعی کنید صریح و واضح با همدیگر صحبت کنید و از طعنه زدن و رفتار منفعلانه خودداری کنید و این امر را به فرزندان خود نیز آموزش دهید.
- به عنوان فرزند یک خانواده سعی کنید برای احساس مسئولیتی که والدین تان به منظور برقراری امنیت برای شما دارند ارزش قائل باشید.
- اگر والدین شما مشاجره می کنند از دخالت در بحث آن ها خودداری کنید. سعی نکنید داور باشید بلکه به قسمت دیگری از خانه بروید ، به موسیقی گوش دهید یا به کارهای دیگری یپردازید تا اینکه آنها دست از بحث بردارند.
به خاطر داشته باشید که روابط خانوادگی بدون وجود صمیمیت امکان پذیر نیست و سلامت روانی اعضای خانواده را به خطر می اندازد. ایجاد روابط صمیمی در خانواده ها امری است که نیاز به آموزش دارد، سعی کنید با مطالعه بیشتر و یا مراجعه به مشاوران خانواده برای تحکیم آن تلاش کنید.